H.A.P.P.Y. -project

“Brilliant project – a simple idea framed in a simple way.”

(Iemand met autisme die deelnam aan het H.A.P.P.Y project)

Never waste a good crisis. Tijdens de lockdown in 2020 ontwikkelde ik een psycho-educatie programma dat focust op het bevorderen van geluk bij mensen met autisme: H.A.P.P.Y. Het programma resulteert in een gepersonaliseerd werkboek voor iemand met autisme met suggesties voor activiteiten die 10 evidence based welzijnsstrategieƫn op een autismevriendelijke manier concretiseren.

Omdat ik niet alle aanvragen voor het opmaken van gepersonaliseerde werkboeken meer zelf aankon, ontwikkelde ik een training om anderen op te leiden tot H.A.P.P.Y.-coach. Na een eerste in-company training in Noord-Ierland, startte de eerste training met open inschrijvingen in mei, in het Engels in 2021. Meteen volgeboekt met deelnemers uit 10 verschillende landen over de hele wereld. Al snel volgde een tweede training. Een eerste training in het Nederlands ging door in het najaar van 2021. Op dit moment zijn er reeds meer dan 100 H.A.P.P.Y.-coaches over de hele wereld van Nieuw-Zeeland tot Canada.

Wil ook jij deel worden van de steeds groter wordende groep H.A.P.P.Y.-coaches? De Nederlandstalige trainingen tot H.A.P.P.Y.-coach gaan door in samenwerking met sterkmakers in autisme. Er wordt zowel in het voorjaar als in het najaar een live training gepland. Meer info en data vind je hier.

Ben je ouder van een kind met autisme of heb je zelf autisme en je hebt interesse in een gepersonaliseerd H.A.P.P.Y.-plan, contacteer me dan. Ik verwijs je graag door naar de H.A.P.P.Y.-coaches die bij mij de opleiding hebben gevolgd.

Privacy Policy van Autism in Context