Online lezing: Autisme en Covid-19

Foto door cottonbro op Pexels.com

Inhoud van de lezing

We kunnen er niet meer omheen. Waarvoor we gevreesd hadden, speelt zich in razendsnel tempo voor onze ogen af: de ‘tweede golf’.
Een vaccin komt er, maar niet in de eerstkomende maanden.
En dus gaan we een lange winter tegemoet vol onzekerheden. Een periode die voor veel kinderen, jongeren en volwassenen met autisme opnieuw heel veel stress en angst gaat veroorzaken. (Al zijn er een aantal mensen met autisme die de eerste lockdown helemaal niet zo erg vonden). Opnieuw neemt het virus ons in snelheid en zitten we in een wereld vol bedreiging, onvoorspelbaarheid en onzekerheid. En laat nu net dat de grootste vijand zijn van een autistisch brein: onzekerheid.

Hoe kan je als persoon met autisme deze moeilijke periode overleven? Hoe kunnen we kinderen en jongeren met autisme ondersteunen en hen weerbaar houden of maken voor die onzekerheid? Hoe kunnen we voorkomen dat ze té angstig worden? Hoe kunnen we de vele vormen van verlies (verlies van vrijheid, verlies van routines, verlies van zekerheid…) opvangen en hen hoop, perspectief en vooral een goed gevoel geven?

Elke dag komt de bezorgdheid om de fysieke gezondheid van de bevolking uitgebreid in het nieuws. Maar wat met de mentale gezondheid? In deze lezing overloop ik een aantal strategieën die mensen met autisme kunnen ondersteunen om de uitdaging van een lange Coronawinter aan te gaan en om het welbevinden niet kwijt te geraken.

De lezing richt zich tot iedereen die op zoek is naar inspiratie om mentale weerbaarheid bij mensen met (en zonder) autisme te vergroten: ouders, onderwijsmensen, zorgverleners, mensen met autisme, … enz.

Praktisch:


Woensdag 16 December, 14u00 tot 16u00 (inclusief 20 minuten vragen beantwoorden)

Prijs: 39,50 Euro (BTW inclusief)

Ik schrijf me in voor de lezing Autisme en Covid-19:

Privacy Policy en inschrijvingsvoorwaarden van Autism in Context